Palliatieve eenheid AZ Turnhout, campus St. Elisabeth

Palliatieve eenheid AZ Turnhout, campus St.-Elisabeth De eenheid is bestemd voor het bieden van palliatieve zorg aan patiënten met een ongeneeslijke ziekte in een terminale fase. De dienst legt zich specifiek toe op symptoomcontrole, psychologische begeleiding, rouwvoorbereiding en stelt deze expertise ten dienste van alle patiënten in de regio van het PNAT.

Een vraag tot opname kan uitgaan van de huisarts, medebehandelende specialist in samenspraak met het palliatief supportteam van een ziekenhuis, patiënt of zijn familie.
Patiënt en/ of familie worden vooraf uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding. Er gebeuren geen onvoorbereide opnames en ook geen opnames in het week-end.

De eenheid beschikt over acht één- persoonskamers, een living, keuken, grote badkamer met hoog- laagbad, verpleegstation, stille ruimte, vergaderzaal, alles zo huiselijk mogelijk ingericht.

De kamers zijn voorzien van een sanitair blok met douche, toilet en lavabo. Elke kamer is voorzien van radio, T.V., cd-speler, ijskastje en opklapbed voor familie.
Bij mooi weer kan men gebruik maken van terras en tuin van het ziekenhuis.

De eenheid is 24 uur op 24 toegankelijk voor familie, er zijn dus geen voorgeschreven bezoekuren.

Voor meer informatie over de palliatieve eenheid kan je contact opnemen met :
AZ Turnhout – Campus Sint Elisabeth
Palliatieve Eenheid
Dr. Guy Cleymans
Rubensstraat 66
2300 Turnhout
Tel : 014/40 66 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klik op de foto's voor een grotere versie.